
Dwór Kombornia Hotel&SPA****, Restauracja Magnolia, Basen kryty, Salon Win Karpackich
Hotele
Dwór Kombornia Hotel&SPA****
Dwór Kombornia jest odrestaurowanym zespołem dworsko - parkowym, którego historia sięga XVI w. Obejmując powierzchnię 10 hektarów mieści czterogwiazdkowy, butikowy hotel, jedyne w Polsce czekoladowo-winne ChocoWine SPA z bogatą infrastrukturą Wellness, Salon Win Karpackich, Centrum Konferencyjno-bankietowe oraz trzygwiazdkowy Hotel Wine Garden. Znajdą tu Państwo noclegi w stylowych, luksusowo wyposażonych i indywidualnie zaaranżowanych pokojach.
Restauracja Magnolia
Wielokrotnie nagradzana m.in. przez przewodnik gastronomiczny Gault&Millau oraz odznaczana „Poziomkami” – znakiem jakości – Magdy Gessler. Menu łączy europejskie osiągnięcia sztuki kulinarnej z tradycyjnymi i regionalnymi polskimi smakami. W myśli idei slow food dania tworzone są w znacznej mierze z produktów od lokalnych dostawców. Jest jedyną restauracją w regionie, która do potraw używa kwiatów i świeżych ziół, a w dodatku pochodzących z własnej uprawy. Menu obfituje także w warzywa, owoce i zioła z dworskiego ogrodu.
Basen Kryty – strefa Wellness
Strefa Wellness składa się z basenu z 3 torami do pływania o długości 17 metrów i 1,2 m głębokości. , basenu rekreacyjnego, jacuzzi oraz brodzik dla dzieci z funkcją przeciwprądu. W basenie rekreacyjnym znajdują się różnorodne urządzenia służące łagodnemu usuwaniu napięć mięśniowych, pobudzaniu krążenia i lepszego ukrwienia komórek skóry, a są to: dysze masujące w ścianach i na dnie, gejzery powietrzne, kanapy masażu powietrznego i wodospad. Temperatura wody: w basenie 28-29oC, w jacuzzi 36oC.
Salon Win Karpackich
Salon Win Karpackich został urządzony w XVIII-wiecznej piwnicy zespołu dworskiego Dwór Kombornia, a znaleźć w nim można reprezentatywną kolekcję starannie wyselekcjonowanych win z różnych regionów winiarskich Karpat. Można tu skosztować najlepszych trunków ze Słowacji, Czech, Węgier, Rumunii i Polski. Jest jedynym obiektem w Polsce, gdzie smak tak wielu karpackich win można poznać w formule degustacji czasowej i komentowanej.